האם ניתן להשתמש בטלפון בזמן נהיגה – ומה לעשות אם נתפסת

אנחנו משתמשים בו לצרכים שונים ומגוונים במהלך היום, ונראה שהוא חלק בלתי נפרד מאיתנו  – הטלפון הנייד הפך לדבר מובן מאליו, שכל אחד מחזיק. יחד עם זאת, על הכביש, שימוש בטלפון הנייד עלול לסכן את חיי הנהג ואת בטיחות הנהגים הסובבים אותו. לא יודעים האם ומתי מותר להשתמש בטלפון בזמן הנהיגה? המאמר הזה נועד לכם.

 

טלפון בזמן נהיגה

שיחות חשובות, קריאת חדשות, גלילה ברשתות החברתיות, להסתכל על השעון או לבדוק את מזג האוויר – אפשר לעשות את כל אלו ועוד הרבה דברים שונים בטלפון. בזמן נהיגה, נהגים עשויים לרצות לעשות פעולות כאלו ואחרות בטלפון, אך חשוב להבין את המשמעות של שימוש בטלפון בזמן נהיגה וכיצד הוא בא לידי ביטוי בחוק לפני ששולחים את היד לכיוונו. טלפון בזמן נהיגה מסיח את הדעת וגורם לנו לאבד ריכוז על הכביש, מה שעשוי לסכן את החיים שלנו ושל הנהגים הסמוכים אלינו והולכי הרגל.

שימוש בטלפון בזמן נהיגה

מה אומר החוק?

החוק חד משמעי בכל הקשור לשימוש בטלפון בזמן נהיגה. מכיוון שההשלכות של שימוש בטלפון עשויות להיות קשות במיוחד, ולגרום לנזק בחיי אדם וגם ברכוש, נקבע ששימוש בטלפון בזמן נהיגה הוא אסור.

 

טלפון ברמזור אדום או בפקק – לא להתבלבל

כשאומרים שאסור להשתמש בטלפון בזמן נהיגה, מתרחש מצב שמבלבל לא מעט נהגים שלא בקיאים יותר מדי במשמעויות המשפטיות של החוק. כתוצאה מכך, בזמן פקקים או ברמזור אדום, כשהרכב עומד, לא מעט נהגים חושבים שהם יכולים להשתמש בטלפון ללא בעיה חוקית. חשוב לדעת שהחוק קובע באופן חד משמעי שאסור להשתמש בטלפון גם כשעומדים ברמזור או גם כשתקועים בפקק.

 

לדבר בטלפון בזמן נהיגה

טעות נוספת שקיימת אצל ציבור הנהגים קשורה למה שמאפשר החוק בכל הנוגע לדיבור בטלפון בזמן נהיגה. אומנם אפשר להיכנס לרשת חברתית או לשלוח הודעה, אך השימוש המרכזי של הטלפון הוא להתקשר אל אדם אחר. בעבר, לא מעט נהגים היו מתקינים דיבורית עם אוזניה באוטו, כדי לדבר בזמן הנהיגה. מדובר על פעולה לא חוקית, שכן אוזניית הדיבורית יכולה להפריע לנהג והדבר אסור לפי חוק.

לדבר בטלפון בזמן נהיגה

להיתפס על ידי שוטר תנועה

בסופו של דבר, לא מעט אזרחים נתפסים מדי יום על ידי שוטרי התנועה הפרוסים בכבישי הארץ על שימוש בטלפון בזמן הנהיגה. אם נתפסתם, אתם צפויים לקבל דוח. חשוב לקבל את הדוח, למסור את הגרסה שלכם לשוטר בצורה אמינה ולא להתעמת איתו.

 

אפשרויות לאחר רישום הדוח

לאחר שקיבלתם את הדוח, עומדות בפניכם שתי אפשרויות: או לשלם את הדוח, להודות בכך באשמה ולקבל קנס של 1,000 שקלים ו-8 נקודות, או לבקש להישפט. במשפט אתם עשויים לקבל ענישה אחרת, בין היתר באמצעות סיוע מעורך דין שינסה להוכיח כשלים בהליך של מתן הדוח או להפחית את סעיף האישום למקל יותר.

להשתמש בטלפון בזמן נהיגה

אודות המחבר
תמונה של משרד עו"ד כפיר דיין דובב
משרד עו"ד כפיר דיין דובב

עו”ד כפיר דיין דובב עוסק כעו”ד תביעות אובדן כושר עבודה, עו”ד רשלנות רפואית, תביעות סיעוד, דיני עבודה וביטוח פנסיוני. מייסד המשרד עו”ד דיין דובב שימש משך שנים רבות כמנהל בכיר באחד ממנהלי ההסדרים הפנסיוניים הגדולים במשק וכן בסוכנויות ביטוח פרטיות, ומכיר את התחום לפרטי פרטיו גם בצדו המשפטי וגם בצדו המעשי.

עו”ד דיין דובב ליווה מאות רבות של הליכים בתחומי תביעות ביטוח, רשלנות רפואית ודיני עבודה. עו”ד דיין דובב מרצה במכללת פרקטיכל המקיימת קורסים מקצועיים לעורכי דין פעילים.

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מידע נוסף סביב הנושא
מתגרשים? זה מה שחשוב לדעת על התהליך

מצבי רוח קיצוניים, שינויים כלכליים והתמודדות משפטית מורכבת הם רק חלק מהנושאים שצריך להכיר רגע לפני שמתחילים בגירושין. מדריך זה עולה לאתר, כדי לרכז את

עו''ד כפיר דיין דובב
עו”ד זכויות רפואיות כפיר דיין דובב

משרד עו"ד כפיר דיין דובב שם לו למטרה להילחם את מלחמתכם. אנו נרתום את הניסיון והידע המקצועי שלנו על מנת לוודא כי זכויותיכם נשמרות, נסייע לכם לקבל את הכספים המגיעים לכם, ונפעל בנחישות חסרת פשרות לקבלת הפיצוי המרבי עבורכם.

צריכים סיוע וליווי משפטי?