תביעת רשלנות רפואית מוגשת כאשר למטופל נגרם נזק גוף משמעותי בעקבות טיפול רפואי לא סביר. מדובר במקרים בהם הטיפול חרג מהנורמות המקובלות לאותו ענף רפואי בעולם הרפואה. על מנת לזהות מקרים של רשלנות רפואית יש צורך לנתח את התיק ולהשתמש בידע משפטי ורפואי העדכני ביותר. במאמר זה נדון בסימנים לכך שקיבלתם טיפול רשלני.
סימן ראשון – אבחון שגוי
ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד מוסד רפואי או רופא בגין אבחון שגוי של מחלה. מדובר במקרים בהם הרופא אבחן את המטופל במחלה לא נכונה או לא הצליח לאבחן את המחלה במועד. על מנת שהדבר ייחשב לאבחון שגוי יש צורך שהתסמינים שהובאו בפניו היו אמורים להספיק לו על מנת לאבחן כראוי. עוד על פניה לעורך דין רשלנות רפואית ראו כאן.
סימן שני – רשלנות בניתוח
לא כל ניתוח מסתיים בהצלחה וישנם מקרים רבים בהם הדבר הינו במסגרת הסיכונים הצפויים לאותו הניתוח בהתאם למצבו של המטופל. תביעות רפואיות בגין טיפול רשלני בניתוח יכולים להינתן כאשר אירוע חריג במהלך הניתוח למשל, הוצאה של חלק מגידול בלבד ולא של הגידול כולו או תפירה לא מקצועית של המקום המנותח.
סימן שלישי – הליך לא מתאים
מקרים נוספים לגביהם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית קשורים לביצוע הליכים שגרמו נזק ואי ביצוע חלופה טובה יותר. דוגמא לכך יכולה להיות בנושא של זירוז לידה. החלטה שגויה על זירוז לידה או בחירת הליך זירוז שלא תאם את מצבה של היולדת יכול לשמש בסיס לתביעה. בתביעה יהיה על התובעת להוכיח שההחלטה נעשתה ללא הצדקה רפואית או ללא התחשבות במצבה הבריאותי של היולדת או העובר.
סימן רביעי – הכנה לא נאותה
טרם ביצוע הליך רפואי המנתח מחויב לפרט למטופל את הסיכונים הנלווים לניתוח ולבצע את ההליך תוך שימוש ברמת המיומנות הנדרשת. כאשר התוצאה שהתקבלה לא הועלתה כאפשרות בעת ההכנה הדבר עשוי להיחשב לטיפול רשלני ולהצדיק תביעה. תחום בו נושא זה דרמטי המיוחד הוא ניתוחים פלסטיים.
הליכים אלו נבדלים מניתוחים אחרים מכיוון שלרוב אין הכרח רפואי בביצוע של ניתוחים אלו. לכן ישנה חובת זהירות גדולה על המנתח הפלסטי ועליו להכין היטב את המטופל לכל אפשרות בהתאם לאחריות המשפטית המוגברת שחלה עליו כלפי המנותחים.
סיכום סימנים לטיפול רשלני
לסיכום הנושא, במאמר זה עסקנו בנושא של סימנים לטיפול רשלני שעשויים להצביע על הצדקה להגשת תביעת רשלנות בגין נזקי גוף. כפי שציינו, ניתוח רשלני בו נגרם נזק למטופל עקב אי הקפדה על הטיפול הראוי, כמו גם אי הכנה מראש לתרחישים הרלוונטיים עשוי להצדיק תביעה. גם בחירה בהליך שאינו תואם את המצב או אבחון שגוי או מאוחר עשויים להצדיק תביעה.