כיצד נקבעת חלוקת הרכוש בגירושין?

תהליך הגירושין הוא תהליך לא פשוט עבור כולנו. הדבר מתעצם כשמגיעים לחלק של חלוקת הרכוש בגירושין בין בני הזוג. החלוקה יכולה להיות תהליך מורכב, במיוחד כאשר מדובר בנכסים וחובות משותפים.

החוק נותן מסגרת לחלוקת רכוש בצורה הוגנת וצודקת, אך כל מקרה הוא ייחודי ודורש שיקול דעת מדוקדק. במאמר זה נבחן כיצד נקבעת חלוקת הרכוש בגירושין ונסייע לכם להבין מה היא המסגרת החוקית וכיצד הדרך שלדעתנו היא הטובה ביותר לפעול.

 

רכוש משותף של בני הזוג בגירושין

כאשר בני זוג מחליטים להתגרש, הנכסים שצברו במהלך הנישואין נחשבים בדרך כלל כרכוש המשותף. זה כולל הכל – החל מנדל"ן והשקעות ועד רהיטים וחפצים אישיים אחרים, קטנים ככל שיהיו.

חלוקת הרכוש המשותף יכולה להיות נושא שנוי במחלוקת, שכן לכל אחד מבני הזוג עשויים להיות רעיונות שונים לגבי מה הם זכאים לו ולמה הצד השני לא באמת זכאי לחפצים ספציפיים. החוק הישראלי מחייב ביצוע הליך איזון על מנת להבטיח שחלוקת הנכסים תהיה הוגנת ושוויונית.

רכוש שנקבע בגירושין

המסגרת המשפטית הרלוונטית

חוק יחסי ממון מסדיר את חלוקת הרכוש בגירושין. החוק קובע כי החלוקה תתבסס על הליך איזון, המתחשב בגורמים שונים כגון משך הנישואין, תרומות כל אחד מבני הזוג וצרכי ​​כל אחד מבני הזוג לאחר הגירושין. בעוד שהסכמי ממון שנעשו בין הצדדים לפני הגירושין נלקחים בחשבון, הם אינם מהווים בהכרח חוזה מחייב.

ההחלטה בעניין חלוקת הרכוש נתונה בסופו של דבר לבית המשפט ונעשית על פי כל מקרה לגופו. לכן, אנחנו ממליצים להסתייע בעורכי דין מקצועיים בתחום. למשל, משרדים גדולים או עורכי דין פרטיים המתמחים רק בתחום זה כמו עורך דין טל טאוב ממשרד טאוב ושות' – משרד עו"ד.

 

חשיבות משא ומתן על חלוקת הרכוש בגירושין

חשוב להבין אילו נכסים ניתן לחלק במהלך המשא ומתן לגירושין. מתנות, ירושה, נכסים שנרכשו לפני הנישואין והסכמי ממון בדרך כלל אינם כפופים לחלוקה. עם זאת, ישנם חריגים לכלל זה.

לדוגמה, אם נעשה שימוש במתנה או ירושה לטובת הנישואין, היא עשויה להיחשב כקניין משותף הניתן לחלוקה. כמו כן, נכסים שנרכשו במהלך הנישואין, גם אם היו בבעלותם בתחילה של אחד מבני הזוג, עשויים להיות כפופים גם הם לחלוקה.

רכוש שנקבע בגירושין

הגעה לפשרות

על מנת למנוע מחלוקות ממושכות, לרוב עדיף שהצדדים יגיעו להסכמה על חלוקת הרכוש בעצמם. הדבר מצריך תקשורת כנה ופתוחה בין הצדדים ונכונות להתפשר. לדוגמה, אחד מבני הזוג עשוי להיות מוכן לוותר על תביעתו לנכס מסוים בתמורה לחלק גדול יותר מנכס אחר. במקרים מסוימים, גישור או צורות אחרות של יישוב סכסוכים אלטרנטיביים עשויים להיות מועילים בהגעה להסכם הוגן ומועיל.

 

לסיכום

גירושין עלולים להיות קשים ואמוציונליים, אך בליווי של אנשי מקצוע משפטיים מנוסים ניתן לפתור את חלוקת הרכוש בצורה הוגנת לשני הצדדים ואין ספק שזו אופציה חשובה שכדאי לכם לשקול.

רכוש שנקבע בגירושין

אודות המחבר
משרד עו"ד כפיר דיין דובב
משרד עו"ד כפיר דיין דובב

עו”ד כפיר דיין דובב עוסק כעו”ד תביעות אובדן כושר עבודה, עו”ד רשלנות רפואית, תביעות סיעוד, דיני עבודה וביטוח פנסיוני. מייסד המשרד עו”ד דיין דובב שימש משך שנים רבות כמנהל בכיר באחד ממנהלי ההסדרים הפנסיוניים הגדולים במשק וכן בסוכנויות ביטוח פרטיות, ומכיר את התחום לפרטי פרטיו גם בצדו המשפטי וגם בצדו המעשי.

עו”ד דיין דובב ליווה מאות רבות של הליכים בתחומי תביעות ביטוח, רשלנות רפואית ודיני עבודה. עו”ד דיין דובב מרצה במכללת פרקטיכל המקיימת קורסים מקצועיים לעורכי דין פעילים.

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מידע נוסף סביב הנושא
4 עובדות שלא ידעתם על דמי מזונות

מספר הזוגות שמתעניינים בפרטים עדכניים על גירושין עלה באופן ניכר בתקופה האחרונה. תרחיש זה גרם לנו להעלות לרשת מספר מדריכים מקיפים שירכזו את המידע העדכני

עו''ד כפיר דיין דובב
עו”ד זכויות רפואיות כפיר דיין דובב

משרד עו"ד כפיר דיין דובב שם לו למטרה להילחם את מלחמתכם. אנו נרתום את הניסיון והידע המקצועי שלנו על מנת לוודא כי זכויותיכם נשמרות, נסייע לכם לקבל את הכספים המגיעים לכם, ונפעל בנחישות חסרת פשרות לקבלת הפיצוי המרבי עבורכם.

צריכים סיוע וליווי משפטי?